Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Egészség

Elmúlt 40 éves? Ügyeljen fokozottan a következő vitaminok bevitelére!

A cikk szerzője: zerex.hu 22.09.2020 00:00 elmult-40-eves

Elérte a 40 éves kort és szeretné elkerülni az életkorral járó egészségügyi problémákat? Ne feledkezzen meg a szervezete számára fontos vitaminok beviteléről.

40 éves kor után az izomtömeg csökkenni kezd, viszont a testsúly gyarapodásnak indul és növekszik a krónikus betegségek kialakulásának a veszélye. Nem kell azonban kétségbeesnie. A férfiak és nők számára egyaránt elérhetők olyan vitaminok, amelyek segítséget nyújtanak ezeknek a panaszoknak az elhárításához.

Rendes agyműködés és véráramlás: Segít a B12-Vitamin

A „B12-es“ vízben oldódó vitamin, amely elengedhetetlenül szükséges az agy rendes működéséhez és a vér szerepének a betöltéséhez. Negyven éves koron túl azonban sokkal nehezebben szívódik fel a szervezetbe. Forrásai a vörös húsok, halak, tojás, tejtermékek, de például a magvakat tartalmazó élelmiszerek is bőven tartalmazzák.

D-vitamin - egy kiváló harcos az életkor előrehaladtával jelentkező változásokkal szemben: 

A D-vitamin hiánya gyakran összefügg olyan betegségekkel, mint a cukorbaj, szívbetegségek, mellrák és a vastagbélrák. A D-vitamin nélkülözhetetlen a kalcium szervezetbe történő bejutásához. A legjobb D-vitamin forrás a napfény, de sajnos nem adatott meg mindenki számára, hogy az egyenlítőhöz közel éljen és egész évben elegendő mennyiségű napfényhez jusson. További forrásai a halak (pl. szardínia), a tejtermékek és a kiváló minőségű, természetes alapú étrend-kiegészítők.

A vérnyomás szabályozása és a vércukorszint ellenőrzése: Magnézium

A magnézium segíti a vérnyomás szabályozását, ami negyven éves életkor után rendkívüli fontosságú. A magnéziumhiány szívbetegségekhez, cukorbetegséghez és gyakori gyulladásokhoz vezet. Jelentős szerepet játszik a vércukorszint rendes szintjének a megtartásában is. A szervezet a legtöbb magnéziumot avokádó, bab, dió, különböző magvak és leveles zöldségek fogyasztásával képes beszerezni. 

A csontok törékenységének csökkentésére is van megoldás? A kalcium!

A növekvő évekkel elkezdődhet a folyamat, melynél a szervezet több kalciumot veszt, mint amennyit képes felvenni. A kalciumhiány az esetek túlnyomó részében a csontok nagyobb törékenységén kívül további panaszokat is okoz. Kiváló beszerzési forrása a tej és a tejtermékek.

Vas, (nemcsak) nőknek

A klimax előtti időszakban a nőknél fokozott mértékben jelentkezhet a vashiány. Ez az ásvány rendkívül fontos a nemi szervek helyes működéséhez. Ezen felül elősegíti a sebek gyógyulását, az immunrendszer helyes működését, a vörös vérsejtek képződését és az energiatermelést. A legjobb vasforrást a vörös húsok, belsőségek és a hüvelyesek jelentik. 

Ásványok és vitaminok a 40 fölötti férfiaknak? Válassza a cinket és a B6-vitamint.

A Cink jótékonyan hat a nemzőképességre, a reprodukciós funkciók megfelelő működésére és a vér helyes tesztoszteron szintjének a fenntartására. Segíti a szervezetet a fertőzések és gyulladások elleni harcban, ami rendkívül fontos a 40. életévüket betöltött férfiak esetében. A cink a látását is védi. A legjobb cinkforrás az osztriga, továbbá a marhahús és a cinkkel dúsított gabonapehely. 

A termékenység tekintetében mindkét nem számára rendkívüli fontosságú a B6-vitamin.  Segíti a hormonszabályozást. A B6-vitamin hiánya rendszertelen menstruációs ciklust, progesztogén okozta egyensúlyzavart, valamint elégtelen petesejt érést és spermium képződést okozhat.

Külön tipp: Potencianövelés minden életkorban

Negyvenéves kor felett szeretne utódot nemzeni? Ennek nincs semmi akadálya. A Zerex Ultragold egyetlen kapszulában egyesíti a hagyományos gyógynövényeket (királydinnye, maca) a szükséges vitaminokkal (B2, B6, B12) és ásványokkal (cink, réz). Ez az erősen koncentrált összetétel biztosítja a szexualitáshoz szükséges kondíciót, a tesztoszteron képződést és erősíti a nemi vágyat.  A termék annak köszönhetően, hogy jó hatást gyakorol a spermiumok számának növekedésére és mozgására, használata az utódokat tervező férfiak számára is alkalmas. Megtalálja a Zerex webáruházban.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow