Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Egészség

Védekezés a vírusok ellen: Alkalmazza az egyik leghatásosabb fegyvert, a D-vitamint

A cikk szerzője: zerex.hu 15.10.2020 00:00 vedekezes-a-virusok-ellen

A vírusok és baktériumok elleni védelem napjaink talán legaktuálisabb témája. Milyen szerepet tölt be ebben a harcban a D-vitamin?

A D-vitamin a vírusok és baktériumok okozta betegségek megelőzésének keretében segíti az immunrendszer védelmét. Milyen forrásokból szerezhetjük be, illetve ellenkezőleg, milyen kockázatokat kerüljünk el, ha annak hiánya lép fel a szervezetünkben?

A D-vitamin hiánya esetén EZ történik a szervezetünkben.

Ez a rendkívül fontos vitamin rendkívül nagy figyelmet érdemel, mert a szervezetünkben zajló számos folyamatra van hatással. Hiánya folytán csökken a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező képessége. Ez azzal is összefügg, hogy milyen gyakran sújtják szervezetünket a vírusok és baktériumok. Számos nagy tudományos vizsgálat eredménye kimutatta a D-vitamin hiánya és a légutak fertőzése közötti összefüggést.

A tudomány egyértelműen a D-vitamin alkalmazását javasolja

A Harvard Egyetem által közzétett, a világ vezető tudósai által készített tanulmány rendkívül fontos megállapításokat hozott. A tanulmány szerint a D-vitamin rendkívül hatékony a légúti betegségek megelőzésében. A tanulmány fő szerzője, Carlos Camargo többek között kifejti, hogy a D-vitamin segíti a szervezetet a légúti fertőzések leküzdésében, amelyek évente több millió ember halálát okozzák világszerte.

Melyek a D-vitamin fő forrásai?

A napfény hatására a bőrben képződő D-vitamin további forrásai:

Zerex Daily Complex

A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrend a legjobb, amivel támogatni tudja az immunrendszerét. De ha belegondol, hogy a szervezet számára szükséges anyagok széles skálája miatt ezeket nem mindig sikerül bebiztosítani, akkor igénybe veheti a táplálék kiegészítőket. Az emberek többségénél a téli hónapok folyamán éppen a napsugárzás csökkenése miatt D-vitamin hiány keletkezik a szervezetben.

A Zerex Daily Complex tanúsítvánnyal rendelkező természetes táplálék-kiegészítő, amely egyszerű módon, egyetlen kapszulában pótolja a szervezetbe az összes fontos vitamint és ásványi anyagot, ideértve a rendkívül fontos D-vitamint is.

Milyen hasznos elemeket tartalmaz még ezen felül?

A Daily Complex D-vitamint tartalmaz, ami az immunitásra gyakorolt pozitív hatásán kívül segíti a kalcium és a foszfor anyagcseréjét, amely elemek rendkívül fontos építőelemei a csontoknak és a fogaknak.  A tartalma a napi javasolt adag 400-szorosának felel meg. Ezen felül a B-vitamin csoportba tartozó vitaminok többségét is tartalmazza, ezért számos kiváló hatást nyújt a szervezete számára: az idegrendszer természetes működése, az immunrendszer működése, a fáradtság és kimerültség csökkentése. 

Az immunrendszer helyes működéséhez a C-vitamin is naygmértékben hozzájárul. A vitaminok családjának ezen legismertebb képviselője segíti a kollagénképződést, ami pozitív hatást gyakorol a csontokra, ínyre és a fogakra. Az egészség védelmében hatalmas szerepe van a magnéziumnak is, amely a gyorsan felszívódó magnézium-citrát formájában van jelen a termékben.

Ezeken a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül további olyan fontos elemek is megtalálhatók az összetevők között, mint a vas, a cink, a niacin, a szelén és a króm.

Néhány szó befejezésül

A szervezetét különféle módokon védheti meg a vírusoktól és baktériumoktól. Ha a természetes összetevőket tartalmazó Daily Complex kapszulák mellett dönt, a szervezetét kiválóan ellátja a rendkívül fontos D-vitaminnal, éspedig a szervezet számára hasznos, az immunrendszert erősítő és az egészséget támogató további anyagok társaságában.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow