Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Afrodiziákumok

Maca – perui zsázsa. 10 ok arra, hogy miért iktassa be étrendjébe

A cikk szerzője: zerex.hu 11.03.2019 00:00 afrodiziákumok

A perui zsázsa, vagy más néven Lepidium meyenii fontos szerepet játszik az orvostudományban és a táplálkozásban. Ez az egyedülálló, kétnyári, a retekhez hasonló növény a Dél-amerikai régiókban, nevezetesen az Andokban, Peru és Bolívia területén 3800-4400 méter tengerszint feletti magasságban növekszik. Bizonyították, hogy pozitív hatással van a termékenységre, a fogyásra és a csontritkulásra.

A maca már több mint 3000 éve gyógyító hatású, hagyományos élelmiszerek része. Hatását régen menstruációs fájdalmak, a menopauza problémáinak kiküszöbölésére, és az energiaszint növelésére használták. Jelenleg hatásait számos területen használják, és tabletták formájában úgynevezett „szuperételként” találhatjuk meg.

1) A perui maca javítja a termékenységet

A termékenységet illetően a növény hatása már nagyon régről ismert. A növényt a 16. században használták lovak és szarvasmarhák termékenységének növelésére, amelyeknek a hegyvidéki körülmények megnehezítették a szaporodást. Ma más hagyományos gyógynövényekkel együtt a Zerex erekciós tabletták összetevőit alkotják, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szexuális életre. A férfiak termékenységére gyakorolt pozitív hatását kutatások is megerősítették. Példa erre a Fiziológiai Tanszék, a Természettudományi- és Filozófiai Kar, valamint a Gyermekgyógyászati ​​Intézet, a Peru Universidad Peruay Cayetano Heredia, Lima, Peru, kutatás, melynek tanulmányozásának tárgya a perui zsázsa férfiakra gyakorolt ​​hatása volt. Az eredmények megerősítették, hogy a maca megnöveli a spermaszámot, az ejakuláció során a spermaszámot, a mozgó spermák számát és a spermiumok mozgékonyságát.

2) Növeli a libidót

Akár az életkor előrehaladtával, vagy a különböző gyógyszerek használatával összefüggésben, mindkét nem esetében negatív hatás érzékelhető a szexuális étvágy terén. Egyszerűen a libidó csökkenéséhez vezethet. A perui zsázsa egy eszköz, amely lehetővé teszi, hogy újra "formában" legyen. Még az inkák idejéből ismert, hogy hatással van a libidóra.

3) Segít a súlycsökkentésben

A macara a szakértők úgy tekintenek, mint egy pajzsmirigy-stimulátorra, és egy természetes stimulálószerre, amely felgyorsítja az anyagcserét. Mary J. Shomon a "Pajzsmirigy diéta: Az Ön anyagcseréjének kezelése az állandó súlyvesztés érdekében" című könyvében megjegyzi, hogy ez egy adaptogén gyógynövény, amely segíthet növelni az energiát a szervezetben. A növény másik jelzője a "perui ginzeng", mert segít növelni az energiát és az állóképességet. Ez kétségtelenül szükséges, különösen olyan fizikai tevékenység során, mint például a testmozgás, és hatékonyan befolyásolja az általános teljesítményt.

4) Megakadályozza a cukorbetegséget

A cukorbetegségről, alias Diabetes mellitus ismert, hogy egy betegség, amely a magas vércukorszinthez kapcsolódik. A perui zsázsa jelentősen javítja a glükóz toleranciát és csökkenti a vércukorszintet.

5) Az egészséges szívért

Ez a nem szembetűnő növényke egyidejűleg csökkenti a "rossz" koleszterin-, és trigliceridszintet, amelyek ha magas szintet érnek el a szervezetben, lelassítják a véráramlást és növelik a véralvadást. A trigliceridszint csökkentésével javítjuk a kardiovaszkuláris rendszer egészségi állapotában.

6) Harcol az anémia ellen

A magas vas-, és magnézium szint (de a foszfor, a kalcium, a kálium, a nátrium, a jód és számos B1, B2, B6, B12, C, E vitamin) a perui zsázsát arra készteti, hogy küzdjön a hemoglobinszint kimerülés ellen. Ezért aktív anémia harcos.

7) A perui zsázsa erősíti az immunrendszert

Számos kiadvány, feljegyzés, webhely mutat rá az immunitással kapcsolatos pozitív hatására. Elősegíti a sebgyógyulást, a test gyorsabb regenerálódását, kedvező hatást gyakorol a fizikai-, és pszichológiai állapotra és végül, de nem utolsósorban javítja a stresszel szembeni ellenállóképességet. A testre gyakorolt ​​káros hatásokkal szembeni ellenállóképességének köszönhetően a maca táplálék-kiegészítőként ajánlott élsportolók számára.

8) Harc a csontritkulás ellen

A perui zsázsa nevű növényke használata megakadályozza a csontritkulás kialakulását. A csontritkulás egy olyan betegség, amely során a csontszövet nem képes olyan ütemben helyreállni, amilyen gyorsan bomlik, és ezáltal sokkal törékenyebb. Sokkal gyakrabban fordul elő a nőknél, mint a férfiaknál, leggyakrabban a menopauza után. Éppen ezzel függ össze ennek a "csodálatos" növénynek egy másik pozitív hatása.

9) Segítség a menopauza idején

A menopauza egyik káros hatása a hormonszint-változás. Ez áll a hőhullámok, a hangulatváltozás, a libidó csökkenése és a hirtelen fáradtságérzet hátterében. A perui zsázsa segíti szabályozni a hormonokat , ami nagymértékben javítja a kedvezőtlen megnyilvánulások elleni küzdelmet.

10) A premenstruációs szindróma és a menstruációs fájdalom ellensége

Fájdalmas menstruációban jelenleg a nők több mint fele szenved. Az okok különbözőek, egyikük a ingadozó hormonszint. Ahogy már a menopauza tüneteire gyakorolt ​​pozitív hatását említettük, azokat a maca segítségével lehet egyensúlyba hozni. Amint ezekből a pontokból látható, a perui zsázsa hozzájárul az általános jóléthez és pozitív hatással van az emberi szervezetre. Nem hiába nevezzük "szuperételnek", amely bármelyik kiegyensúlyozott étrend része lehet.afrodiziákumok maca
Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow