Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Egészség

A kiégés veszélye fenyegeti? EZT az 5 figyelmeztető jelzést nem tanácsos figyelmen kívül hagyni

A cikk szerzője: zerex.hu 28.12.2020 00:00 a-kieges-veszelye-fenyegeti

A testsúly nem kívánt csökkenése, erőtlenség, hosszantartó nehéz légzés - ezek a szimptómák is lehetnek a kiégés előhírnökei. Önnél is fennállnak?

Tanulmányozza, hogy hogyan ismerhető fel az 5 leggyakrabban előforduló intő jel még azelőtt, hogy idegösszeomlásra kerülne sor, amivel elejét veheti egy sor velejáró problémának. Mi segíthet ebben Önnek? A napirend megváltoztatása, az idegerősítő étrend-kiegészítők, vagy valami más?

#1 Zűrzavar a fejben

A kiégés egyik leggyakoribb jele, hogy az egyén viselkedése jelentős mértékben megváltozik. Ezt gyakran az összpontosító képesség hiánya vagy az idegnyugtalanság okozza. A jelenséget gyakran idegesség és látszólag jelentéktelen dolgok (forgalmi dugó, telefonhívás, rendetlenség a lakásban, stb.) miatti, megmagyarázhatatlan dühkitörés kíséri. 

Tipp: A relaxáció rendet rak a fejben a gondolatok között

Nincs semmi kivetnivaló abban, ha megpihen a munka, a kötelességek teljesítése és a családi problémák kezelése közben. Mindezt a következőképpen tegye:

  1. rendszeres tornagyakorlatok végzésével - csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és elősegíti a „boldogsághormonok“ képződését. 
  2. idegerősítő táplálékkiegészítők fogyasztásával – ezek az orvosi citromfű, orvosi macskagyökér és észak-amerikai golgotavirág alapú készítmények, amelyek támogatják a lelki egészséget és a kiváló szellemi teljesítményt. A jó hangulat kialakulásához a C és B6 vitaminok is hozzájárulnak. Próbálja ki az olyan táplálék kiegészítőket, amelyek ezeket a vitaminokat tartalmazzák, mint például a Zerex Zenaden. Gyógynövény alapú összetevőkből és vitaminokból álló összetételével segíti az idegek regenerálódását és a lelki egyensúlya visszanyerését. 

#2 Fogyás (saját akarata ellenére)

Leadni néhány kilót „csak úgy“, a nők többségének az álma, de ebben az esetben nem árt, ha odafigyelünk az intő jelekre. Elveszíteni a mellünket, csípőnket vagy kerekded combunkat az idegösszeomlás határain manőverezve, nem a legjobb módja a fogyásnak. Igazából egyáltalán nem jó módja. Ha az utolsó hónapokban akarata ellenére történt jelentős súlycsökkenést tapasztal, konzultáljon róla az orvosával

#3 Nem tud elaludni?

Az elalvási problémák vagy a gyakori éjszakai felébredések a rossz minőségű alvásról tanúskodnak. A rossz minőségű alvás egyben azt is jelenti, hogy az azt követő nap minősége is alacsony lesz. Mi jellemző a rossz minőségű alvásra?

  1. az elalvás 30 percnél is tovább tart,
  2. többszöri ébredés az éjszaka folyamán,
  3. az éjszaka során történt ébredés után több, mint 20 percig nem tud elaludni
  4. reggel fáradtan ébred.

Tipp: Próbálta már a természetes teákat és a gyógynövény alapú étrend kiegészítőket?

A kiégés lehet az oka, hogy nem tud elaludni. Ilyen esetben a következőket teheti:

  1. Készítsen stresszoldó elixírt, tea formájában - Önt is meglepi, hogy milyen jó hatást képes kiváltani egy csésze megfelelő összetételű gyógytea,

vagy

  1. válassza a természetes alapú, alvást segítő étrend-kiegészítőket - főleg közönséges orbáncfű-, citromfű-, orvosi macskagyökér- és észak amerikai golgotavirág-tartalommal.

#4 Nehéz légzés

Megszokott dolog, hogy fizikai munka végzésénél szaporábbá válik a lélegzés. Ha azonban napi jelleggel indokolatlanul nehéz légzés jelenik meg Önnél, az nagyobb problémát jelenthet a szervezetben, ezért szánjon rá kellő figyelmet.  Ugyanakkor figyelmeztető jel is lehet a szervezet számára, annak összeomlása előtt.

Tipp: Fontos a folytonos és lassú légzés

Lazítson és kerülje el a pánikba esést Igyekezzen néhányszor mélyet lélegezni, egészen addig, amíg a légzése folyamatossá és lassúvá válik. Ismételje el ezt többször a nap folyamán.

#5 Mellkasi fájdalom, hirtelen látásvesztés vagy erős hastájéki fájdalom

A nevezett tünetek mindegyike azonnali orvosi segítséget igényel, mert a hatásuk veszélyeztetheti az egészséget, vagy akár az életet is.  

Ha olyan érzése támad, hogy az élete kicsúszik az ellenőrzése alól, forduljon segítségért képzett szakemberhez. De lagalábbis mondja el a közeli rokonainak. A kiégés komoly probléma és egyáltalán nem szégyen beszélni róla.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow