Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Egészség

Állandóan fáradt? Az alábbi élelmiszer összetevők segítenek a fáradtság legyőzésében

A cikk szerzője: zerex.hu 10.06.2019 00:00 allandoan-faradt

Állandóan fáradtnak érzi magát, vagy már reggeltől kevés az energiája?

Sokan kávét fogyasztanak annak érdekében, hogy a szervezetükbe jutó koffein kedvet adjon az új feladatok elkezdéséhez. De más módja is van ennek. A fáradtság gyakori oka ugyanis a vitaminok és ásványi anyagok hiánya a szervezetben, amely élelemmel és fáradtság elleni élelmiszer kiegészítők fogyasztásával pótolható. 

Magnézium és B6-vitamin

A magnézium és a B6-vitamin kombinációja hozzájárul a kimerültség és a fáradtság csökkentéséhez és a stresszellenes terápia egyik formájaként is szolgálhat. A két elem kölcsönösen kiegészíti egymást. Stressz esetén a magnézium a hormonok hatására nagyobb mértékben távozik a szervezetből, mint nyugodt állapotban. A B6-vitamin pedig megkönnyíti a magnézium felszívódását a sejtekbe. Ezért egy olyan kiváló párost képeznek, amely képes megszabadítani Önt a fáradtságtól.

D-vitamin

A nagymértékű fáradtság egyik oka, ennek a vitaminnak a hiánya a szervezetünkben. Ez annak köszönhető, hogy a nap túlnyomó részét az irodánk falai között bezárva töltjük, a napot csak az ablakon át látjuk és az étrendünkből hiányoznak a  D-vitamint tartalmazó ételek. Miközben a D-vitaminnak rendkívül sok pozitív hatása van a szervezetünkre:

  • segít fenntartani az izmok, csontok és fogak egészségét.
  • segíti a mész és a foszfor jobb felszívódását a szervezetbe és fenntartását a szervezetben
  • elősegíti a sebek hegedését
  • a szervezet gyulladásokkal és fertőzésekkel szembeni harcának fontos eleme
  • a D-vitaminnak köszönhetően jobban tudunk védekezni a depresszióval szemben

Az energiaszintünk növelését, és a D-vitamin képződést a napon való tartózkodással és zsíros halak fogyasztásával valamint kapszulás étrend kiegészítők fogyasztásával érhetjük el.

Omega 3 zsírsavak

A szervezet önmaga nem képes ezeknek az egészséges zsiradékoknak az előállítására, ezért folyamatosan pótolnunk kell őket. Segítik az agy, a látás és a szív helyes működését és a természetes antioxidánsok forrásai.

A tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a fáradtságban szenvedő, rossz emlékezettel rendelkező vagy fájdalmakkal élő embereknél gyakran hiányzik valamelyik omega 3 zsírsav a szervezetből.  Ezen felül ez a hiány összefüggésben van a krónikus fáradtsággal és a depresszióval.

Észrevette, hogy az élettanilag fontos elemek hiánya az étrendben a fáradtságon kívül például depressziót is okozhat. Ezért rendszeresen kisérje figyelemmel, hogy milyen tápanyagokat visz be naponta a szervezetébe - a szervezete biztosan meghálálja a törődést.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow