Az erektilis diszfunkció

A potenciazavar egy olyan állapot, amikor a férfi nem képes erekciót elérni. Lehet, hogy meglepő, de a világon mintegy 152 millió férfi küzd ezzel a problémával.

A potenciazavar egy olyan állapot, amikor a férfi nem képes erekciót elérni. Lehet, hogy meglepő, de a világon mintegy 152 millió férfi küzd ezzel a problémával. A merevedési zavar nemcsak az egészséges szexuális életet érinti, de kihatással van az általános egészségi állapotra, a partneri- és a családi kapcsolatokra, valamint az élet örömeire is. Ez egy probléma, ami számos egyéb problémát idéz elő. Azonban nem kell megijednie, mivel ez a jellegű probléma ma már gyorsan és könnyen megoldható. Először is fontos tudatosítani, hogy a megoldás nem megy egyik napról a másikra!

Hogyan lép fel az erektilis diszfunkció – erekció zavar

Az orvosok állítása szerint nem minden esetben lehet erekció zavarról beszélni. Ha azonban túl gyakran fordul elő, akkor már több mint valószínű, hogy ez a probléma áll a háttérben. Fájdalomcsillapítók szedése következményeként is felléphet merevedési zavar. Ha partnere mindenféle fájdalmat pirulákkal próbál enyhíteni, javasolja neki ezen készítmények elhagyását. A fent említett zavarok mellett más problémák is felmerülhetnek, amikről a férfiak félnek beszélni. Ezen problémák közé tartozik a fájdalmas ejakuláció, vagy az orgazmus elérésének nehézsége.

A merevedési zavar okai

A legtöbb orvos egyetért abban, hogy a merevedési zavar a legtöbb esetben nem minősül betegségnek, hanem inkább egy másik betegséget jelez. A kórállapotok közé tartozik például:

 • magas vérnyomás,
 • diabétesz,
 • Parkinson-kór,
 • Hypospadiasis,
 • Peyronie-kór,
 • szklerózis multiplex,
 • cukorbetegség,
 • ateroszklerózis,
 • neurológiai megbetegedések,
 • szív- és érrendszeri megbetegedések,
 • sebészeti eljárások,
 • pszichológiai változások.

Egyéb okok

Az erektilis diszfunkció azonban nemcsak a szervi egészségi állapottal függ össze, hanem azt az Ön testi és lelkiállapota is befolyásolhatja. Az idegesség és a stressz is eredményezhet merevedési zavart. Ha előszeretettel fogyaszt alkoholt, vagy dohányzik, megfontolandó volna ezen élvezeti cikkek elhagyása. Az egészséges életmód is fontos. Az alvás- és mozgáshiány, a sok munka, a zsíros és rántott ételek túlzott fogyasztása is okozhat potenciazavart. Álljon le, és legalább egy kis időre próbáljon változtatni az élezvitelén, és minden bizonnyal javulni fog a helyzet. Szervi eredetű erekciózavar esetében az érintett személy valószínűleg élete végéig gyógyszeres kezelésre szorul.

Az erektilis diszfunkció kezelése

Ha stresszel a munkahelyén, ha nem alszik eleget és ha nincs ideje az egészséges táplálkozásra, a merevedési zavar életmódváltással is gyógyítható. Készítsen egy listát a céljairól, amiket el szeretne érni. Kényeztesse magát legalább nyolc óra alvással, sportoljon többet, dohányozzon kevesebbet, élvezze az életet, időnként látogassa meg orvosát és garantáljuk, hogy soha többet nem lesznek hímvessző-merevedési gondjai. Ráadásul az életmódváltás által a kezelés semmibe sem fog kerülni.

Az erektilis diszfunkció kezelése során az orvosok hangsúlyozzák, hogy elengedhetetlen, hogy a férfi egészséges központi idegrendszerrel rendelkezzen, ugyanis a gerinccsatornán keresztül ez közvetíti az agy impulzusait a péniszbe. Egyaránt fontos, hogy a pénisz egészséges izomzattal rendelkezzen és elegendő nitrogén-monoxidhoz jusson. Az urológusok szerint a legmegfelelőbb kezelés, ami fájdalom mentes, nem invazív, rendkívül hatékony és megfizethető. Az életmódváltoztatáson kívül további három lehetőség közül választhat. Az első lethetőség a gyógyszeres kezelés műszeres és pszichoszexuális gyógykezeléssel kombinálva. A második lehetőség tartalmazza az injekció és gél használatát közvetlenül a hímvesszőbe. A harmadik lehetőség a sebészeti beavatkozás, amit csak nagyon ritkán alkalmaznak, tehát a legközkedveltebb lehetőség továbbra is a gyógyszeres kezelés, amely hatékonysága 40 és 90℅ közé tehető.