Az impotencia

Vannak dolgok, amikről félve és nem szívesen beszélünk, mert szégyelljük azokat. Ilyen téma az impotencia is. Ne aggódjon, senki sem fogja madárijesztőnek nézni, főleg ha hamar feltárja a problémát.

Világszerte 152 millió férfi küzd impotenciával. Ez a szám riasztó. Valószínűleg érdekli Önt, hogy mire vonatkozik ez a szám. Vannak dolgok, amikről félve és nem szívesen beszélünk, mert szégyelljük azokat. Ilyen téma az impotencia is. Ne aggódjon, senki sem fogja madárijesztőnek nézni, főleg ha hamar feltárja a problémát.

Az impotencia tünetei

Az impotencia egy állandó probléma, mely során a férfi nem képes erekciót elérni és/vagy megtartani azt, és ezáltal a szexuális élete sem kielégítő. Ugyanakkor fontos, hogy felismerje, hogy egyszeri zavarról van-e szó, amivel olykor-olykor minden férfi találkozik, vagy valóban egy ismétlődő erekció problémával áll szemben. Az erektilis diszfunkció nemcsak a férfi szexuális életét érinti, hanem negatívan hat az általános egészségi állapotra, a partneri- és a családi kapcsolatokra, valamint az élet örömeire is.

A magas vérnyomás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás mellett az egészségtelen életmód, az elhízás, a túlzott gyógyszerfogyasztás és nem utolsó sorban a kábítószerfogyasztás is okozhat impotenciát. A felsoroltakon kívül az erekciózavar kialakulásában egyúttal szerepet játszhatnak krónikus vagy komoly betegségek, a depresszió és a cukorbetegség is.

Az impotencia kezelése

Akár fiatalon, vagy akár idősebb korban is szenved ezzel a problémával, első lépésként az életmódon kell változtatnia. Ez gyakran olyan dolgokat érint, amikről azt hisszük, hogy teljesen normálisak. Ezek közé tartozik például az éjjelezés. Próbáljon meg este hamarabb lefeküdni és így garantáltan elkerülheti a fáradtságot, és ezáltal a stresszt is, ami képes minden szépet elrontani az életünkben. Úgy ossza be napjait, hogy hagyjon egy kis időt magára is. Találjon időt a kikapcsolódásra, amikor teljesen elfelejtheti a gondjait, a munkát és csak arra kell gondolnia, hogy milyen jól érzi magát.

Táplálkozzon egészségesen, és szexuális élete meghálálja! Noha nehéz felhagyni a zsíros ételek fogyasztásával, fokozatosan el kell kezdenie. Néha az is elegendő, ha a napi menüjét vitaminokkal, rostokkal és bőséges folyadékbevitellel gazdagítja. A listáján szereplő fontos pontok közé tartozzon a dohányzás elhagyása is.

Győzelem az impotencia felett

Ha bármilyen okai is vannak, hogy eddig még nem látogatta meg az urológust, ne féljen és ne habozzon. Továbbá a különböző típusú, az erekció növelését segítő készítmények alkalmazása is nagyon népszerűvé vált. Kérhet tanácsot az orvosától, vagy választhat egy könnyen hozzáférhető ételkiegészítőt is, a Zerex-et, amely vény nélkül kapható.