Erekciós problémák – milyen okai lehetnek?

Az erekció a férfi számára nem egy természetes dolog - ahhoz, hogy elérjék, szükségesek bizonyos feltételek. Erekciós problémák – milyen okai lehetnek?

Az erekció a férfi számára nem egy természetes dolog – ahhoz, hogy elérjék, szükségesek bizonyos feltételek. A megfelelő hangulaton és az izgatáson kívül (pszichológiai tényező), kiváló egészségi állapot is kell hozzá (érrendszeri-, idegi- és hormonális tényezők), amely szorosan kapcsolódik a férfi életviteléhez.

Erekciós problémák – milyen okai lehetnek?

Erekciós kudarcok és zavarok időnként mindenkinél előfordulhatnak – ezeket az idegeskedés, a rövidtávú stressz és a fáradtság is előidézheti. Hosszútávú erekciós problémák és merevedési zavarok, amelyek néhány hónapon keresztül is tarthatnak, különböző okok miatt léphetnek fel, amelyek az első pillantásra nem is nyilvánvalók:

Pszichiátriai gyógyszerek

Antidepresszánsok és antipszichotikumok, amelyek elnyomják a szorongás és a depresszió tüneteit, egyaránt elnyomják a férfi libidót is, és rontják az erekció minőségét. Ha ilyen gyógyszereket szed, beszéljen orvosával alternatív kezelési lehetőségekről.

Tesztoszteron-hiány

A férfiaknak a pubertás kor alatt a legmagasabb a tesztoszteron-szintjük. Ennek a hormonnak a vérben való fokozatos csökkenése a nemi vágy elvesztését és merevedési zavart okoz. Ez a helyzet megoldható szexuológus felkeresésével, aki felírja a megfelelő gyógyszert. Egy másik megoldás táplálék-kiegészítők szedése lehet (például Zerex tabletták), amelyeknek olyan hatása van, mint az afrodiziákumoknak.

Látszólag független betegségek

Az erekcióra különböző betegségek is hatással lehetnek, amelyek befolyásolják az ér- és az idegrendszer működését, mint például:

  • az Alzheimer-kór
  • az ateroszlerózis
  • a cukorbetegség
  • a Parkinson-kór
  • a magas vérnyomás
  • a szklerózis multiplex
  • a magas koleszterin-szint
  • az epilepszia
  • a túlsúly
  • a gerincvelő-sérülés.

Függőség

A nikotin-, és az alkoholfüggőség, valamint az illegális kábítószerek fogyasztása (kokain, heroin, marihuána ...) befolyásolják az erek működését, és megakadályozzák a testrészekben való kielégítő vérkeringést, amelyek közül a pénisz sem kivételével.

Tápanyagok hiánya az étrendből

Ahhoz, hogy a férfi szervezete elegendő tesztoszteront termelejen és kiváló erekcióra legyen képes, a megfelelő cink-bevitel nélkülözhetetlen (természetes formában, például tökmag, hüvelyesek és a tenger gyümölcsei). Az erekciót a magnéziumban gazdag étrend is elősegíti.

Az erek átjárhatóságát (és így az erekciót is) az antioxidánsok biztosítják, amelyek elpusztítják a káros anyagokat a sejtekben. A zöld tea egy kiváló természetes forrása az antioxidánsoknak.

L-arginin aminosav is, amely hozzájárul a terméketlenség kezeléséhez a férfiaknál. Megtalálható például a mogyoróban, a rizsben, az édes paprikában, a halban és a tejtermékekben.

A munkahelyi stressz, családi gondok és a merevedési zavar

A stressz szó szerint megöli a nemi vágyat, és vele együtt a merevedést is. Az természetes reakció, ha stresszes helyzetben kortizol választódik ki – ez egy hormon, amely csökkenti a tesztoszteron-termelődést, amely ugye elengedhetetlen az erekció és a nemi izgalom kialakulásához, és ezáltal merevedési problémák lépnek fel. Ha sikeresen tudja kezelni a munkahelyi stresszt és a családon belüli gondokat, elkerülheti a merevedési zavarokat. Próbáljon ki relaxációs technikákat, vagy sportoljon (aerob sportok, jóga, foci, séta ...). Lépjen kapcsolatba egy pszichológussal, vagy pszichoterapeutával, aki megfelelő tanáccsal tudja ellátni, hogy hogyan kezelje a stresszt és a fáradtságot.