Merevedési zavar – mi az és milyen tünetei vannak

Az erekciós rendellenesség számos fizikai vagy pszichológiai problémát is magában foglalhat. Mikor következik be a merevedési zavar?

A gyakran emlegetett impotencia egy olyan probléma, amely a férfi nemzedéket gyötri, és azt jelenti, hogy a férfi képtelen elérni, vagy fenntartani erekciót szex közben. Ez a betegség egyre gyakoribb az orvosi terminológiában. Az impotencia zavarban szenvedők azonban nem hajlandóak beszélni róla. Minden tizedik férfi érintett, vagyis a szexuálisan aktív férfiak egytizede szenved a betegségben.

Az erekciós rendellenesség számos fizikai vagy pszichológiai problémát is magában foglalhat. Ha problémái vannak az erekció fenntartásában több mint néhány hétig, próbálja meg felvenni a kapcsolatot orvosával.

Mikor következik be a merevedési zavar?

A merevedés különböző betegségek esetén kudarcott vallhat, például:

 • magas vérnyomás
 • cukorbetegség
 • Parkinson-kór
 • Hypospadiasis
 • Peyronie-kór
 • szklerózis multiplex
 • diabétesz
 • ateroszklerózis
 • neurológiai betegségek
 • szívbetegségek
 • sebészeti eljárások
 • pszichológiai változások

Sok ok létezik, viszont következmény csak egy, ami úgy a férfi, mind annak partnere számára kellemetlen. A szex hiánya vagy teljes megvonása egy pár kapcsolatában keserves pillanatokat tud okozni. Ha nem adunk rá lehetőséget, hogy szeretkezés által enyhítsük a stresszt és átéljük a szenvedélyt, sokkal gyakrabban fogunk veszekedni, ami váláshoz vezethet.

Egyéb tényezők, amelyek merevedési zavarokat okoznak

Életmód

Cigaretta, mindegy, hogy két szál, vagy egy egész csomag egy nap alatt, ülő munka, rossz étkezési szokások. Gondolja, hogy az efféle életmód előnyös Önnek? Sem a testére, sem a péniszére nincs jó hatással. Az, hogy milyen a hozzáállása a saját testéhez, nagyon gyorsan Ön ellen fordulhat. A dohányzás a leginkább szűkíti az ereket, ami rosszabb vérellátást eredményez, és ez főként a pénisz ereire vonatkozik.

Vényköteles gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek, mint például a béta-blokkolók, antidepresszánsok, diuretikumok vagy akár a fájdalomcsillapítók is alkalomadtán összeköthetők a merevedési zavarral. Ha úgy gondolja, hogy ez az Ön esetében is így van, beszéljen orvosával ezen gyógyszerek lehetséges pótlásáról.

Sebészeti eljárások

A pénisz közeli érműtétek is rövidtávú merevedési zavarokat okozhatnak. A műtéten kívül erekciózavart okozhat a sugárterápia, a Bypass és a brachyterápia is.

Sérült pénisz

Sérült véredények vagy szövetek a pénisz körül is okozhatják az erekció átmeneti hiányát. Általánosan ismert tény, hogy az elhízott férfiak esetében kevésbé valószínű, hogy impotenciát tapasztalnak.

Merevedési zavar és pszichológiai tényezők

A merevedési zavarok különböző pszichológiai tényezők miatt is kialakulhatnak, például ha az illetőt szexuális, vagy érzelmi trauma éri. A kellemetlen, esetleg szörnyű élmények az életben veszélyeztetik úgy a pszichét, mind annak esélyét, hogy egészséges szexuális életet éljen. Próbáljon pozitív gondolatokat felhalmozni, és kiszűrni a negatív következményeket és jelenségeket. Határozottan megéri! A rövidtávú impotencia főleg a stressz és a szorongás miatt alakul ki, ami csak növeli a férfi nemi szerv működésképtelenségének gyakoriságát. Megéri kockáztatni azt a képességét, ami Önnek és partnerének is szexuális örömöt okoz? Mérlegelje, hogy a stresszes életmód folytatása ér-e annyit, hogy az egészségét elveszítse.

Mobil - az erekció ellensége?

Bár számos tanulmány kimutatta, hogy a mobiltelefonokból áramló sugárzás károsítja a spermákat és csökkenti a termékenységet, új hírek szerint merevedési zavart is okoz. Egy előzetes tanulmány szerint, amit egy közép-európai urológiai hírlapban közöltek, ausztriai és egyiptomi orvosi csapatok megállapították, hogy azoknál a férfiaknál, akik huzamosabb ideig közel viseltek magukhoz bekapcsolt mobiltelefont gyakoribbnak vélték az impotencia előfordulását, mint azoknál, akiknél csak rövid ideig volt a telefon.

Zerex Classic az erekció rendellenességének megoldására

A Zerex termékek sorából ez lett a legelismertebb táplálék-kiegészítő, és büszkék vagyunk arra, hogy több ezer férfi esetében segítettünk növelni a potenciát. Rendelje meg ma, és próbálja ki a Zerex hatásait.

Zerex Classic (összetétele: Királydinnye 150 mg, L-arginin 50 mg, Maca 50 mg, az L-lizin 50 mg, Teobromin 50 mg, L-citrullin 50 mg) 60 perc alatt növeli a libidót és a nemi vágyat. Ez a legeladottabb merevedést elősegítő táplálék-kiegészítő, amely a prosztataproblémákat is segít megoldani.